chcete-zdravu-pecen-tieto-potraviny-vynechajte-drveny-pestrec-mariansky-vasbylinkar

Chcete zdravú pečeň? Tieto potraviny vynechajte

Zdravie vašej pečene závisí len a len na vás. Ak by pečeň mohla hovoriť, povedala by: „Pracujem tvrdo a snažím sa čo najlepšie pretvárať to, čo ješ a piješ na energiu a živiny. Som filtrom organizmu a odstraňujem škodlivé látky z krvi. Môžeš mi s tým pomôcť, prosím?“

Zvláštna predstava, no v skutočnosti s vami vaša pečeň komunikuje. Ak prijímate zdravú a vyváženú stravu, pečeň funguje správne, vy sa nielen cítite, ale aj vyzeráte, dobre. Na druhej strane pri zlých stravovacích návykoch trpí celé vaše telo a vnútorný orgán je tak bezradný. Výsledkom sú ochorenia a poruchy.

Príznaky poškodenej pečene

Jedným z prvotných príznakov nefungujúcej pečene je únava, ktorá sa objaví náhle alebo prichádza postupne a trvá dlhodobo. Ak sa cítite často unavený, zájdite si na pečeňové testy. Pri negatívnych výsledkoch sa vám môže zdať, že je všetko v poriadku. No vy ste aj tak unavený, a preto je možné, že máte zhoršenú očistnú funkciu pečene, ktorá sa nedá laboratórne dokázať.

Aké sú ďalšie príznaky?

  • svalové kŕče
  • zhoršenie zraku
  • poruchy rastu a kvality nechtov
  • poruchy trávenia
  • kožné problémy
  • poruchy menštruácie
  • vypadávanie vlasov
  • zažltnuté očné bielka
  • žltý povlak na jazyku
  • pigmentové škvrny
  • nervozita, tvrdohlavosť

Ako pomôcť svojej pečeni?

Vynechajte potraviny s vysokým obsahom tuku, cukru a soli. Vyhnite sa vyprážaným jedlám, rýchlemu občerstveniu a nedostatočne tepelne upraveným potravinám. Alkohol konzumujte len pri výnimočných príležitostiach a radšej si dajte čistú vodu alebo čerstvú šťavu z ovocia a zeleniny.

Najdôležitejšia je vyvážená a pestrá strava – zelenina a ovocie, strukoviny, zdravé tuky, vláknina a mnoho ďalších. Nezabudnite na dostatok tekutín, čím zabránite dehydratácii.

Keď takto uľavíme našej poškodenej pečeni a prestaneme ju ďalej zaťažovať, je najdôležitejšie zamerať sa na čo najrýchlejšiu regeneráciu poškodených pečeňových buniek.

Tú dosiahnete pravidelným užívaním bylinky – Pestrec mariánsky, ktorú u nás kúpite jednoducho, rýchlo a výhodne. Nemenej dôležitá je aj detoxikácia organizmu, ktorú drvený Pestrec zabezpečí vďaka svojej účinnej látke silymarínu (silný antioxidant).

Nasaďte si pečeňovú diétu

Je základom liečby a regenerácie poškodenej pečene. Hlavný princíp tkvie vo vynechávaní tukov a živočíšnych bielkovín, ktoré organizmus zaťažujú. Vraví sa, že pomaly ďalej zájdeš, čo platí aj v tomto prípade. Ide o dlhodobý proces, ktorý by ste mali poriadne dodržiavať.


Pečeň má vysokú schopnosť sebauzdravovania, čo znamená, že diéta a následná regenererácia pestrecom je veľmi účinná
a časom môže poškodená pečeň fungovať ako u zdravých ľudí.

Princípy pečeňovej diéty

Stravu by ste si mali pripravovať len varením alebo dusením s malým množstvom tuku. Vyhýbajte sa prepáleným tukom, pečeniu, ale aj grilovaniu. Pokrmy chystajte v tlakových hrncoch, varných sklách a v nádobách s hrubým dnom.
Čo je však najdôležitejšie? Dodržiavanie pečeňovej diéty a regenerácia tkaniva pečene drveným pestrecom mariánskym.

Vhodné potraviny pri pečeňovej diéte

  • zdravé tuky: olivový a repkový olej v malom množstve
  • kvalitné mäso a ryby: kura, králik, kapor, šťuka
  • zelenina: mrkva, zeler, brokolica, paradajky, pór, čínska kapusta
  • ovocie
  • nízkotučné mliečne výrobky
  • staršie pečivo a nekysnuté cesto
  • koreniny: bazalka, tymian, oregano, bobkový list, šalvia

Nevhodné potraviny pri pečeňovej diéte

  • nezdravé a prepálené tuky: sadlo, slanina
  • tučné mäso a údeniny: vnútornosti a nakladané mäso
  • ryby: šproty, údené ryby, kaviár
  • syry a smotanové výrobky: plesnivé a zrejúce syry
  • pečivo: čerstvé teplé pečivo, koláče, kysnuté a lístkové cesto
  • koreniny: ostré korenie, kari, chilli, paprika, sójová omáčka a ocot
  • vajcia, majonéza, tatárska omáčka
  • nápoje: alkohol a sladené nápoje

Náš tip: Užívajte Pestrec mariánsky

Pestrec mariánsky, známy aj ako obor medzi bylinkami, pomáha už stovky rokov pri problémoch s pečeňou. Vďaka účinnej látke, silnému antioxidantu silymarín, čistí pečeň, regeneruje pečeňový parenchým (bunkové pletivo), podporuje tvorbu a distribúciu žlče, a tiež priaznivo vplýva na hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Ako prebieha pestrecová kúra? Trvá 12 týždňov a konzumujete počas nej priamo – 4x denne 1 čajovú lyžičku. Priaznivé výsledky detoxikácie organizmu a regenerácie pečene badať priebežne a všimnete si ich nielen vy, ale aj vaše okolie.

Každý organizmus je individuálny a výsledky ozdravnej kúry sa dostavujú s ohľadom na závažnosť konkrétneho ochorenia pečene. Podrobný priebeh kúry si môžete pozrieť tu.

Tip: Všetko o užívaní drveného plodu Pestreca mariánskeho sa dozviete TU.

 

Kúru opakujte ideálne viackrát ročne podľa potreby. Veríme, že Pestrec pomôže aj vám a so skúsenosťami sa s nami neváhajte podeliť. Môžete inšpirovať tých, ktorí ešte váhajú. Napíšte nám komentár, alebo tento článok zazdielajte priateľom a všetkým, na ktorých vám záleží :)

Žiadne komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Zavrieť

VasBylinkar.sk si ukladá súbory cookies, ktoré pomáhajú zlepšovať jeho fungovanie. Využívaním našich služieb s ich ukladaním súhlasíte. Viac info.